Панельна дискусія у Дрогобицькому ліцеї імені Богдана Лепкого

Богдан Лепкий – одна з вершинних постатей в історії українського красного письменства і культури, розвою національного духу, гордість народу. Це – видатний поет, прозаїк, критик, видавець, перекладач, історик літератури, літературознавець, громадсько-культурний діяч, художник і публіцист.

Чому ім’я цього видатного українця довгий час не було відоме широкому загалу? Як невідомі були імена Багряного, Зерова, Виговського, князів Острозьких… Імперія робила все для того, щоб показати нашу націю меншовартнісною, селянською, нацією без власної історії та еліти, нацією, яка плаче і скиглить у неволі, бо лише цього вартує… А героїв наших робили мазепинцями, петлюрівцями, бандерівцями в найгіршому значенні цих слів.
І ми втрачали цілі покоління, які не знали справжніх шедеврів своєї культури.
До таких скарбів нації належить і багатогранна творчість Богдана Лепкого.
Сьогодні у Дрогобицькому ліцеї імені Богдана Лепкого відбулася панельна дискусія “Богдан Лепкий – велет українського інтелекту й патріотизму”, учасники якої намагалися розкрити присутнім важливість вивчення творчої спадщини цієї обдарованої Богом людини, а також показати середовище, у якому формувався його багатогранний талант. Вчитель-методист Сисин Олеся та учні ліцею долучилися до участі у панельній дискусії, обравши тему “Актуальність висвітлення історичних постатей у творчості Богдана Лепкого крізь призму воєнного сьогодення”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *