Проектні роботи учнів початкових класів

У травні 2019 року відбувся захист проектних робіт, виконаних учнями початкових класів:

  • «Кульбаба – лікарська рослина» – учениця 4-А класу Бур Юстина, вчитель Грицик Марія Мар’янівна
  • «Для чого людині рослини?» – учень 4-Б класу Пащенко Тарас, вчитель Проць Надія Осипівна
  • «Проблема безпритульних тварин» – учениця 4-В класу Комарницька Ольга, вчитель Брелик Оксана Ярославівна
  • «Корисні копалини – чим корисні?» – учень 4-Г класу Юсуф Амзаєв, вчитель Гришко Маріанна Дмитрівна

Бур Юстина розповіла, що виконавши цю проектну роботу  дізналася багато нового і цікавого про кульбабу;

  • про створення продуктів у медицині, косметології і промисловості ;
  • отже, кульбаба не бур’ян , а корисна лікувальна рослина яка містить багато вітамінів і поживних речовин. Дівчинка показала, як можна з кульбаби виготовляти народне лікарство при захворюваннях дихальних шляхів.

Пащенко Тарас розповів про значення рослин для усього живого. Хлопчик продемонстрував дослід пророщення рослин в сприятливих та несприятливих умовах, а також назвав 10 кімнатних рослин, які очищають повітря і створюють комфортні умови для плідної праці.

Комарницька Ольга  розповіла про велику проблему безпритульних тварин і продемонструвала свою допомогу разом з батьками таким тваринам. Родина облаштувала спеціальний майданчик – вольєр для собак, яких господарі вже перестали утримувати.

Амзаєв Юсуф розповів про проблему бездумного використання корисних копалин і продемонстрував, як його родина  допомагала у вирішенні цієї проблеми ще у Криму, коли жили там, і тепер, коли переїхали жити на Львівщину.

Заступник директора Гнатик Ольга Андріївна щиро подякувала учням за підготовлені і продемонстровані проектні роботи та побажала успіхів у навчанні та дослідницьких проектах.