Зі святом 1 вересня!

Сьогодні 1 вересня 2022 року у 6-М класі (кл. керівник Хімчук Л. М.) пройшов онлайн перший урок “Ми українці: честь і слава незламним”.

Цьогорічний першовересень відрізняється від попередніх тридцяти. Перший урок присвячений стражданням нашої непокірної України її безстрашним захисникам, дітям- героям і усім, хто став учасником творення новітньої української держави.
Перегляд відеорозмови дівчинки з ветераном сучасної війни проти України дав відповідь на запитання: “Що таке війна?” Учні дізнались пояснення слів конфлікт, толерантність, міжнародне гуманітарне право, ментальність. Склали хмарку слів, які характеризують наших захисників і усвідомили, які жертовні вчинки здійснюють вони задля нас.
Особливо трепетно було переглядати відео про дітей, які проявили героїзм, мужність, кмітливість і стали героями.
Зробили висновок: у героїчної нації – героїчні діти.

На уроці згадали про пісні, які з’явились під час війни, пісні, які звучали найчастіше та хто їх виконує (“Ой у лузі червона калина”; “Хай буде весна”; “Стефанія” і ін.).
Учні представили зображення цікавих карт України, яких немає у підручниках (визначних споруд України; Україна вишивана; карта з гербів та прапорів областей України; карта міст, де народились видатні митці та діячі нашої країни і ін.).
На завершення кожен учень заповнить карту, що він зробить після Перемоги. Діти озвучили свої мрії, побажання для України, кому подякують, що їх надихає, що відвідають і прочитають.
Сьогоднішній урок викликав у всіх різні емоції. Це і гордість, і сльози, і впевненість, і захоплення, і віра, і надія, і любов.
Наша країна вистоїть, а ми молимось за нашу країну та її цілеспрямованих захисників!!!
Слава Україні!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *