Інтелектуальна квест-гра знавців української мови

9 листопада 2022 року в День української писемності та мови в ліцеї №1 імені Івана Франка відбулася інтелектуальна квест-гра знавців української мови “Ой у лузі червона калина”. Метою якої було формувати розуміння того, що українська мова – наш скарб, без якого не може існувати ні народ, ні Україна як держава, пробудити почуття національної гідності, виховувати любов до рідної мови, рідного краю.
Пишна Н. І. наголосила, що без рідної мови жодна людина не здатна повноцінно почувати себе частиною власного народу, його історії та культури, заохочувала здобувачів освіти утверджувати рідну мову, щоб цей нетлінний скарб служив єднанням між поколіннями, возвеличував Україну й українців.
Кравчишак Р.С. запевнила всіх присутніх, що мова – це великий дар і залежить від того, як ревно плекатимемо її й запропонувала позмагатися, зігріти один одного своєю любов’ю до мови, взявши участь в квест-грі та залишити після себе найкращі спогади.
Учні 5-г класу були розподілені в три команди “Маки”, “Волошки”, “Соняшники”. Вони відвідали п’ять станцій “Мовні намистинки”, “Дивограй”, “Мовний серпанок” “Осоння”, “Пісенний вирій”, де виконали відповідні завдання в певній послідовності. Грамотою за перемогу в інтелектуальній квест-грі знавців української мови “Ой у лузі червона калина” була нагороджена команда “Соняшники”, інші команди – подяками за активну участь.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *