«Олімпійський у серцях вогонь»

Тематична виставка

Книжкова виставка – це своєрідна візитна картка кожної бібліотеки, за якою оцінюють і якість фонду, і стиль її роботи. Працівники бібліотеки приділяють цій формі популяризації літератури велику увагу, намагаються створювати книжкові композиції таким чином, щоб вони привертали увагу користувачів, мотивували до навчання та підвищували бажання набувати нових знань.

Оформлення і організація книжкової виставки – це завжди натхнення і творчість бібліотекаря, культурна подія, яка має на меті привернути увагу до конкретної теми чи проблеми, присвячуються знаменним і пам’ятним датам про якісь події чи свята.

Традиційно з початком нового навчального року в ліцеї оголошується Олімпійський тиждень. Цього року заходи, які відбуваються в його рамках, присвячуються Дню фізичної культури і спорту в Україні, Олімпіаді-2020 в

 м. Токіо( 2021 р.)

З 21.09.- 28.09.21р. вересня бібліотека розгорнула тематичну виставку «Олімпійський у серцях вогонь», яка присвячена популяризації олімпійської літератури, орієнтування у нових виданнях спортивної тематики, в тому числі виготовленої і розповсюдженої за сприяння Національного олімпійського комітету України.

З цих літературних джерел користувачі мають змогу ознайомитися з інформацією про історію Олімпійських ігор, становлення та розвиток сучасного олімпійського руху, основні принципи, значущість олімпізму для суспільства та кожної людини, з олімпійськими видами спорту та досягненнями атлетів світу й України в Олімпійських іграх і т.д.

Булатова М.М. Енциклопедія олімпійського спорту в запитаннях і відповідях. – К.: Олімпійська література, 2011. – 400 с.: іл.
Енциклопедія пропонує здійснити подорож у витоки зародження олімпійського руху та його сьогодення. Книга складається з 5 частин.
Частина І містить широкий довідковий матеріал з історії Олімпійських ігор Стародавньої Греції.
 У частині ІІ висвітленні питання відродження Олімпійських ігор, створення Міжнародного олімпійського комітету і роль у цьому П’єра де Кубертена.
У частині ІІІ представлено інформацію про олімпійські символи та церемонії.
Частина ІV присвячена Олімпійським видам спорту, видатним спортсменам – чемпіонам Олімпійських ігор.
Частина V містить інформацію про участь українських спортсменів у Міжнародному олімпійському русі.

Бубка С.Н., Булатова М.М. Олімпійське сузір’я України: Атлети.- К.: Олімпійська література, 2013.

Видання пропонує екскурс в історію досягнень українських атлетів в олімпійському русі.
Багатий ілюстративний матеріал – плакати, олімпійські та пам’ятні медалі, смолоскипи, талісмани, значки, марки та інші атрибути міст-господарів Олімпійських ігор дозволять читачеві поринути в атмосферу найважливіших спортивних подій кожного чотириріччя.

Бубка С.Н., Булатова М.М. Ігри, що підкорили світ.- 2-ге вид. – К.: Літера, 2012.- 132 с.

Книга надає інформацію про історію Олімпійських ігор, становлення та розвиток сучасного олімпійського руху, основні принципи, значущість олімпізму для суспільства та кожної людини. Читач познайомиться з олімпійськими видами спорту та досягненнями атлетів світу й України в Олімпійських іграх.

Зірки Олімпійського спорту України. – К.: Олімпійська арена, 2012.

Видання присвячене видатним українським спортсменам, чемпіонам Олімпійських ігор 1994-2012 років

Булатова М.М. Твій олімпійський путівник. – К., 2011. – 120 с.

У навчальному посібнику подано інформацію про історію Олімпійських ігор, становлення та розвиток сучасного олімпійського руху.
Книга знайомить з олімпійськими видами спорту та досягненнями атлетів світу й   України в Олімпійських іграх.
Для учнів, учителів та широкого загалу читачів, які цікавляться олімпійським спортом

Єрмолова В.М. Олімпійська освіта: теорія і практика: навч. посіб./ В.М.Єрмолова.- К., 2011. – 335 с.

У посібнику розглянуто історичні та теоретико-методичні засади інтеграції олімпійської освіти в навчально-виховний процес школярів. Подано практичний матеріал з олімпійської освіти, який може бути використаний у навчальній та позакласній роботі в загальноосвітніх навчальних закладах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *