Діяльнісний підхід у початковій школі в реаліях сьогодення

Сьогодні вчителі ліцею №1 імені Івана Франка долучилися до програми підвищення кваліфікації педагогічних працівників «Діяльнісний підхід у початковій школі в реаліях сьогодення». Зазначена програма реалізується у рамках Меморандуму про співпрацю між Міністерством освіти і науки України та The LEGO Foundation щодо впровадження ігрових та діяльнісних методів навчання в освітній процес закладів освіти, підтримки відновлення освіти України фундацією LEGO.

До ліцею завітала тренер цієї програми – Леся Колток, доцент кафедри педагогіки та методики початкової освіти Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка.

п. Леся продемонструвала на практиці партнерську роль педагога-дизайнера освітнього процесу, як вибудовувати взаємодію з дітьми відповідно до їхніх інтересів і потреб з урахуванням освітнього контексту, продемонструвала учасникам тренінгу ефективність діяльнісного навчання з LEGO для розвитку ключових компетентностей, наскрізних умінь учнів, креативності та активізації рухової активності учнів початкових класів.

Такі прості, на перший погляд, вправи дозволили невимушено включитися в діяльність усім учасникам тренінгу і показали, як саме через діяльнісний підхід, досліди та спостереження, самостійний пошук рішень, командну взаємодію мотивують до повторення та вивчення тем з різних предметів, розвивають мовлення, пожвавлюється спілкування, сприяють соціалізації тощо.

Тренінг пройшов у теплій, дружній атмосфері. Педагоги ґенерували креативні ідеї, приймали нестандартні рішення, активно включалися у роботу, фантазували, творчо підходили до виконання поставлених завдань, щиро ділилися досвідом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *