Гурток «Бісероплетіння»

Керівник : Лісович Оксана Володимирівна
Кількість учнів: 18                                                                                                        

Українські жінки завжди дбали про красу і оригінальність свого житла, одягу, побутових речей, а бісер використовувався поряд із вишивкою для оздоблення одягу. Методом плетіння виготовлялися пояси, гердани, бісером обмітали великодні яйця.        

Програма «Бісероплетіння» охоплює всі напрямки роботи з бісером – ткання бісером, вишивку, плетіння голкою на нитці, плетіння об’ємних виробів, квітів, іграшок на плоскому обмоточному дроті.                                                             

Мета і основний зміст роботи гуртка «Бісероплетіння» – передбачає оволодіння учнями базовими знаннями з бісероплетіння, розвиток творчих здібностей гуртківців, формування у них стійкого інтересу до занять у гуртках декоративно-прикладного мистецтва.                                                                                            

Діти навчаються нанизувати бісер різними способами, виготовляти з нього іграшки, прикраси, картини. Ознайомити дітей з різними видами бісеру, стеклярусу, методами їх кріплення.                                                                                                    

Під час занять велика увага приділяється естетичному вихованню, розвитку фантазії, художнього смаку, любові до народного рукоділля до народних традицій.                                                                                                              

При роботі з бісером у дітей розвивати увагу, старанність, акуратність і звичайно натхнення. Розвивати традиційне і сучасне творче начало.